Eerlijk eten, recht van het land
Rechtstreeks uit eigen tuin,
kas en stal.
Alles is met aandacht bereid, met respect voor dier en natuur.
Eten met een verhaal
Restaurant de Herdershof
Bij Op Hodenpijl draait alles om eerlijk eten met een verhaal. We koken met biologische, lokale en seizoensgebonden producten, vaak uit onze eigen kas, tuin en stal.
Je proeft de verbinding met natuur en herkomst in elk gerecht. In een historische setting, midden in het groen, ervaar je rust, smaak en oprechte aandacht voor wat de aarde geeft.
Wekelijks bedenkt een team van koks een drie gangen menu dat past bij het seizoen en de streek. Groenten vormen de basis van alle gerechten. Toch zijn de gerechten Op Hodenpijl niet puur vegetarisch.
Bij elk (hoofd)gerecht wordt een vlees- of vissoort gekozen. De chef van Op Hodenpijl gebruikt hiervoor juist de delen van een dier die je niet in de supermarkt tegenkomt: de vang, de bavet of het buikspek van het varken.
Rechtstreeks uit eigen tuin,
kas en stal.
Alles is met aandacht bereid, met respect voor dier en natuur.
de oorsprong van ons eten
De Levende Buitenplaats
Verscholen achter Op Hodenpijl ligt de Levende Buitenplaats – een plek waar het leven zich in alle eenvoud ontvouwt. Hier groeit, bloeit en leeft het voedsel dat je proeft in Restaurant de Herdershof.
De moestuin ademt mee met de seizoenen. Zonder bestrijdingsmiddelen en zonder haast. Het groente op je bord word hier met de hand gezaaid, geoogst en vol aandacht verzorgd.
In de stallen leven onze runderen, varkens en kippen in alle rust, gevoed met biologisch voer.
Wat op jouw bord belandt, is geen eindproduct. Het is een levend verhaal van grond, dier, mens en seizoen. Een verhaal dat begint in de aarde, en eindigt in een gerecht dat je raakt – puur, eerlijk en vers.
vier de lente aan tafel
Vier Pasen bij Op Hodenpijl
Geniet op 1e Paasdag van een feestelijke Paasproeverij met huisgemaakte, biologische en lokale gerechten.
We ontvangen je met een welkomstdrankje en serveren daarna een selectie van huisgemaakte hoogtepunten uit onze keuken.
- Zondag 20 april
- Prijs: €39,50 p.p. (excl. drankjes)
- Kinderen (tot 12 jaar): € 32,50
samen vieren, herdenken en verbinden
Voor groepen groter dan 9 personen
Bij Op Hodenpijl is er ruimte voor elk moment dat je met aandacht wilt delen. Of het nu gaat om een uitvaart, een jubileum, een verjaardag of een feestelijke lunch met collega’s – ons restaurant biedt een plek waar je samenkomt in rust, schoonheid en smaak.
Je kunt bij ons onder andere terecht voor:
- Lunch- en dinerarrangementen – incl. keuzemenu’s en drankjes
- Dinerbuffetten – voor gezelschappen vanaf 25 personen
- Lunch met keuzemenu – voor groepen van 9 tot 20 personen
- Proeverijen – een tafel vol Op Hodenpijl-lekkernijen
- Borrelarrangementen – met lokale kazen, fruitsappen en huisgemaakte hapjes
met aandacht bereid
Arrangement voor lunch & diner
Voor groepen vanaf 9 personen bieden we verschillende arrangementen aan voor lunch en diner.
Zo serveren we bij het diner een smaakvol 3-gangen keuzemenu, waarbij je bij elke gang kunt kiezen uit twee seizoensgerechten. Het menu is inclusief drankjes en koffie of thee na afloop – of, als je liever wat vrijheid houdt, met dranken op nacalculatie.
Wil je meer weten? We denken graag met je mee – telefonisch of per mail.
royaal en seizoensgebonden
Dinerbuffet
Voor groepen vanaf 25 personen bereiden onze koks met liefde een seizoensgebonden buffet – een tafel vol geur, kleur en smaak.
Het buffet bestaat uit vier warme, biologische gerechten, aangevuld met versgebakken brood en een royale salade.
Alles wordt afgestemd op het moment van het jaar: wat groeit in de tuin, leeft op het land of net geoogst is, bepaalt wat er op tafel komt.
We kunnen tot 100 gasten ontvangen voor een buffet – ideaal voor een jubileum, familiebijeenkomst, bedrijfsdiner of andere viering waar ruimte is voor ontmoeting én genieten.
licht en losjes
Keuzemenu lunch
Voor groepen van 9 tot 20 personen serveren we een lunch die past bij het moment – eenvoudig, puur en met ruimte om zelf te kiezen.
Bij binnenkomst maak je een keuze uit een aantal seizoensgebonden lunchgerechten van een aparte kaart.
De prijs is afhankelijk van de gekozen gerechten en dranken; het menu is exclusief drankjes.
een tafel vol Op Hodenpijl-lekkers
Proeverijen
Vanaf 9 personen kun je kiezen voor een proeverij: een sfeervol arrangement vol huisgemaakte lekkernijen van Op Hodenpijl.
Denk aan hartige en zoete smaken, seizoensproducten van eigen bodem, en gerechten die met aandacht zijn bereid – om te delen, te proeven en van te genieten.
De proeverij is uit te breiden met onbeperkt thee, koffie en verse sappen, of – als het moment erom vraagt – met een selectie van alcoholische dranken.
klein of groots gevierd
Borrel
Heb je iets te vieren of wil je gewoon even samen zijn? Voor groepen vanaf 9 personen verzorgen wij borrelarrangementen die geschikt zijn voor elke gelegenheid – van een intieme toost tot een feestelijke afsluiting.
We serveren lokale kazen, kruidige noten en het is eventueel uit te breiden met huisgemaakte warme of koude hapjes die passen bij het seizoen.
Bij Op Hodenpijl schenken we geen frisdranken, maar een kleurrijk aanbod van pure fruitsappen in alle smaken. De borrelarrangementen zijn beschikbaar op basis van een uurtarief per persoon – zodat je zonder zorgen kunt proosten op het moment.
Licht, eerlijk en feestelijk – precies zoals een borrel bedoeld is.
1.104 Reviews van onze bezoekers
Proef de sfeer door hun ogen
Elke dag ontvangen we gasten die even stilstaan. Voor een kop koffie, een warme lunch of een diner vol smaak. Sommigen komen terug voor de rust, anderen voor de keuken, maar wat hen bindt is de beleving. Hieronder lees je hun ervaringen – eerlijk, persoonlijk en precies zoals ze het gevoeld hebben.
Op Hodenpijl
Kerk – Boerderij – Restaurant – Bezoekerscentrum.
Ons restaurant is geschikt voor het organiseren van een feest, uitvaartceremonie, jubileum of verjaardag met koffie, lunch, borrel of diner, allemaal op basis van biologische en/of streekproducten.
(Voor groepen groter dan 9 personen)
We krijgen deze vragen vaak
Veel gestelde vragen
We doen er alles aan om je bezoek zo prettig mogelijk te maken. Hieronder vind je antwoorden op de vragen die we vaak krijgen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op.
015-380 18 40
Van dinsdag t/m zaterdag ben je welkom om tussen 12.00 en 15.30 uur van onze dagkaart te bestellen.
Hartige hapjes zijn beschikbaar van 12.00 tot 17.00 uur, en de hele dag serveren we boterkoek, cake en appeltaart.
Kaas en nootjes zijn verkrijgbaar vanaf 12.00 uur, tot in de avond.
Op zondag kun je tot 17.30 uur genieten van onze zondagskaart.
Dineren kan van dinsdag t/m zaterdag vanaf 17.30 uur.
Bestellen kan tot 20.30 uur, we sluiten af wanneer de laatste gast tevreden vertrokken is.
Het is helaas niet mogelijk om een plekje in de tuin te reserveren.
Bij mooi weer doen we ons best om de gasten die dat willen buiten te plaatsen, afhankelijk van de beschikbaarheid op dat moment.
Ja, honden zijn van harte welkom — zowel binnen als buiten.
We vragen wel dat je hond aangelijnd is en vriendelijk blijft voor onze medewerkers en andere gasten.
Bij evenementen in de kerk zijn honden niet toegestaan.
Uitzondering hierop is uiteraard een hulphond.
We weten niet of de persoon die naast jou zit, jouw hond net zo lief en gezellig vind als jijzelf. We willen voor iedereen een ontspannen en respectvolle sfeer creëren. Wij vertrouwen hierin op je begrip.
1.104 Reviews van onze bezoekers
Wat anderen voelden op deze plek
Op Hodenpijl is niet in één zin te vangen. Het is iets wat je moet ervaren. Maar niemand kan dat beter verwoorden dan de mensen die hier zijn geweest. Hun woorden geven een glimp van wat deze plek betekent – en hoe het voelt om er even onderdeel van te zijn.