Een rijke historie, diep geworteld in de regio
Dirk en Tilly willen vooral plekken creëren voor bewuste levensgenieters.
Behoefte om lokale en biologische producten aan te bieden.
Grondleggers Dirk en Tilly Post
Vanuit een kleine vonk ontstaat een groot vuur
In het grasgroene Midden-Delfland, vlakbij Delft, vind je de grondleggers van Op Hodenpijl, Dirk en Tilly Post. Wat hen drijft is plekken creëren voor bewuste levensgenieters en niet te vergeten; bewuster omgaan met wat Moeder Aarde te bieden heeft. Denk daarbij aan de behoefte om lokale en biologische producten aan te bieden.
Plekken in het fraaie landschap van Midden-Delfland die de aandacht vestigen op de rust, de natuur en de ruimte. Met bedrijven waar je met aandacht aanwezig bent en nadenkt over wat je aanschaft of wat je in je mond stopt.
Dirk en Tilly willen vooral plekken creëren voor bewuste levensgenieters.
Behoefte om lokale en biologische producten aan te bieden.
Waar zingeving en cultuur samenkomen.
Van visie naar vervulling
Na jarenlang aan het roer te hebben gestaan (en nog steeds) van Transportbedrijf Post-Kogeko besloten ze tijdens een wandeltocht naar Santiago de Compastella tot de aankoop van de leegstaande kerk aan de Rijksstraatweg.
Na een intensieve verbouwing opende een volledig gerestaureerd Op Hodenpijl haar deuren in 2007. Zes jaar later anno 2013 is het uitgegroeid tot een plek waar gezondheid en welzijn, natuurlijk, gezond eten, cultuur, muziek en bewust leven bij elkaar komen.
In de voormalige kerk zijn wekelijks lezingen en concerten, wordt getrouwd en gerouwd en maandelijks exposeren hier kunstenaars er schilderijen.
Een plek met een nieuw verhaal
Elke steen draagt een verhaal
De voormalige Pastorie is uitgegroeid tot een centrum waar gezondheid, wijsheid en welzijn centraal staan. Therapeuten en trainers bieden hier consulten aan in de alternatieve gezondheidsfeer en er is een programma met trainingen en workshops ontstaan. Veel organisaties in de regio maken gebruik van het gebouw voor vergaderingen en bijeenkomsten met een groen en bewust tintje.
Een restaurant dat kookt met wat het land geeft.
Het hart van het bedrijf
Restaurant de Herdershof vormt het hart van het bedrijf. ‘Het is een plek waar je bewust kunt genieten van wat de natuur geeft’, zegt Tilly Post hierover.
‘We werken met biologische en lokale producten. Smaken van het land en producten die geteeld worden met respect voor mens, natuur en dier. Met pure smaken die passen bij het seizoen. Uit onze eigen stal, uit eigen tuin of van leveranciers uit de buurt.’
Dirk Post: ’In de keuken gebruiken we zoveel mogelijk producten van de Levende Buitenplaats, die je tegenover Op Hodenpijl vindt. Uit de stal komt het rundvlees, de kippen zorgen voor de eieren, de groenten en het fruit komen uit de moestuin en de bijen zorgen voor de honing. De groente, het fruit en de dieren worden met liefde en aandacht behandeld. We telen op natuurlijke wijze onze groente en het voedsel van de dieren is biologisch.’
een geschiedenis geworteld in gemeenschap
Een plek voor concerten, lezingen en ceremonies.
Op Hodenpijl kent een historie als kerk. Het katholieke centrum Hodenpijl was een centraalpunt binnen de parochie. De grenzen hiervan waren het Bonte Huys (aan de Noordhoorn), de Kogelgieterij bij Delft, de Noordlierweg bij Groeneveld en de Vlaardingse Schouw. De katholieken woonden in die tijd niet in de eerste plaats in een stad of dorp, maar in een parochie en in het hart daarvan moest de kerk staan.
De eerste versie stond er al in 1657, aan de overkant van het water (de tramkadezijde). In 1840 werd de huidige kerk gebouwd aan het woonhuis van de pastoor aan de kant van de huidige Rijksstraatweg. Het gaat om het pand direct achter de kerk. Een deel van dit huis staat er nog en vormt het hart van Op Hodenpijl: het restaurant.
Sinds 1840 in beweging.
Een gebouw met vele gezichten
In 1840 werd de huidige kerk opgeleverd. Architect A. Rodenburg tekende voor het ontwerp. Het ontwerp is in classicistische stijl en kent elementen uit de Griekse tijd.
De kerk fungeerde tot 1963 als kerk. Het theekoepeltje verdween, de ramen werden dichtgemetseld en het pand – dat goed onderhouden werd – deed tot de renovatie in 2004 dienst als pakhuis en groothandel.
Bekijk meer historie van Op Hodenpijl op de site van middendelfland.net
Elke steen draagt een verhaal
Elke steen draagt een verhaal
Grondleggers van Op Hodenpijl zijn Dirk en Tilly Post. Wat hen drijft is plekken creëren voor bewuste levensgenieters. Plekken in Midden-Delfland die de aandacht vestigen op de rust, de natuur en de ruimte. Met bedrijven waar je met aandacht aanwezig bent en bewust nadenkt over wat je aanschaft of wat je in je mond stopt.
Na jarenlang aan het roer te hebben gestaan (en nog steeds) van Transportbedrijf Post-Kogeko, besloten ze tijdens een wandeltocht naar Santiago de Compostella tot de aankoop van de leegstaande kerk aan de Rijksstraatweg. Na een intensieve verbouwing opende een volledig gerestaureerd Op Hodenpijl haar deuren in 2007.
Het is anno 2016 uitgegroeid tot restaurant, cultuurkerk, trouw- en rouwlocatie, centrum voor gezondheid en welzijn, vergaderplek en boerderij.